top of page

Magic Hotel Kløverhuset utviderKLØVERHUSET FREMDELES STOR MED BUTIKKDRIFT

Magic Norway, eierne av Kløverhuset ønsker å skape et utmerket og spennende konsept hvor handel, overnatting, servering, uteliv og opplevelser samlet vil skape attraksjonskraft for det historiske Kløverhuset inn i fremtiden. Kløverhuset vil derfor fremstå med en enda større attraksjonskraft og et mangfoldig tilbud innen overnatting, servering og ikke minst handel.


"Det vil fortsatt være butikk drift i 1. og 2. etasje samt i underetasjen mot Strandkaien. Disse etasjene vil fremdeles være populære handelsarealer som har høyt besøk og en god miks av butikker som fortsetter den lange tradisjonen som Kløverhuset har hatt siden 1852 som Norges eldste kjøpesenter. Sier Konserndirektør i Magic Norway, Ole Warberg.

IDEELL BELIGGENHET OG HØY KVALITET

De 70 nye rommene vil etableres i dagens 3. og 4. etasje. Kløverhuset i sin nye form med utvidet hotelldrift vil stå ferdig etter nyttår 2021. Det vil bli et stort spenn av ulike romstørrelser, alle utformet i Magic Hotels særpregede design av den kjente internasjonale designeren Karim Rashid. Et stort antall av rommene vil ha sjøutsikt mot Vågen, Fisketorget og Bryggen. Det er også en rekke enheter som har egen terrasse.

De nye 70 rommene vil supplere et tilbud som de siste 2 årene har gjort hotellet og Kløverhuset til et kjærkomment valg for besøkende fra hele verden. Dette inkluderer bla enheter med størrelser på 35-60 M2 og fasiliteter som også har kjøkken som er ideelle for langtidsleie. Den største er faktisk hele 92 m2.

I tillegg til fortsettelsen av butikkdrift skjer det positive tilretteleggelser på serverings siden. I 7. etasje med flere takterrasser og panoramautsikt over Bergen, vil populære Kava Roofgarden ha nyåpning til våren 2020 med et bredere konsept og åpent flere dager i uken. Et utmerket sted for voksne for samlinger i sosiale lag.


Vi vil også anta at når Bergen kommune er ferdig med sin strategi for takområder i Bergen sentrum, så vil det være naturlig å relansere etableringen av det nye utsiktsplattformen på toppen av Kløverhuset.

På Strandkaien siden av Kløverhuset vil det populære serveringsstedet Duggfrisk Bar & Spiseri, som har etablert seg som et av Bergens beste utesteder, fortsette sin virksomhet.

FRA HANDEL TIL MANGFOLDIGE TILBUD UNDER SAMME TAK

Reiselivet, kultur og opplevelser har utviklet seg over mange år til å bli en stadig viktigere næring for Bergen. Med Kløverhuset sin idelle beliggenhet i hjerte av Bergen med enkel tilgang, utvidelser med nye og moderne rom av høy kvalitet kombinert med andre tilbud, er vi sikker på at Magic Hotel Kløverhuset vil styrke sin attraksjonskraft og fremstå som en god tilvekst for Bergen som reiselivsby både for bergensere og besøkende.

FAKTA OM MAGIC NORWAY

Magic Norway er konsern selskapet for en rekke virksomheter innen eiendom, kjøpesentre med Kløverhuset og Xhibition, en rekke serveringsvirksomheter og fire hoteller i Bergen under profilen. Magic Hotels. Hotellkjeden vil nå ha rett opptil 500 rom i Bergen. For mer informasjon, se www.magicnorway.no

FAKTA OM KLØVERHUSET – GJENNOM TIDENE

Kløverhuset ble grunnlagt 9. mars 1852 av firmaet Joh. Petersen og var den gang en manufakturforretning med garn, en gros & detalj, konfeksjonsfabrikk, trikotasjefabrikk og skjortefabrikk.


Kløverhuset eies i dag av den bergensbaserte familien Pedersen som er eier av Magic Norway. Etter Bergensbrannen i 1916 ble bygårdene Strandgaten 13—15 reist av arkitektene Ingolf Danielsen og Leif Grung og de var ferdig i 1923 og 1935. I 1988 ble disse bygningene bygget sammen til kjøpesenter av arkitekten Heien G. Kahs.


Kløverhuset ønsket ved etableringen å fremstå som et eksklusivt preget varehus med motebutikker av ypperste kvalitet og fremstår også den dag i dag som sterkt motepreget handelshus. I 2017 åpnet Magic Hotel Kløverhuset og utestedet Kava Roofgarden på toppen av eiendommen med panoramautsikt over byen. Se mer av historien til Kløverhuset på www.kloverhuset.no/historie

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page